نوشته شده توسط : راد

منظور از سنگ ساختمانی، سنگی است که در ساختمان و بنا از آن استفاده میگردد. کاربرد سنگ میتواند در قسمتهای مختلف داخل و خارج ساختمان تحت عنوان فضای داخلی و بیرونی باشد.

یکی از مسائل مهم و بسیار پر اهمیت در بحث ساختمان سازی انتخاب و خرید سنگ مناسب برای یک پروژه ساختمانی می باشد. دست اندرکاران ساخت ساز بر این مسئله واقف هستند که اگر دقت و توجه کافی را در هنگام خرید سنگ به کار نگیرند ممکن است در آینده هنگام فروش ساختمان به مشکل بربخورند و یا پروژه آن ها با شکست مواجه شود. در واقع سنگ یکی از متریال های جدایی ناپذیر از پروژه های ساختمانی می باشد و همیشه می توان رد پایی از آن را در ساختمان های مختلف مشاهده نمود. توجه به نوع کارایی یک سنگ، ویژگی های و مزایای آن و قیمت سنگ از جمله مسائلی هستند که پیمانکاران و معماران در هنگام باید به آن ها دقت نمایند. جدای از این مسائل انتخاب یک سنگ مرغوب و مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

کاربرد انواع سنگ در ساختمان

 

انواع سنگ ساختمانی کدام هستند؟

طبقه بندی انواع رایج سنگ های ساختمانی بر اساس نوع سنگ را میتوان در انواع سنگ تراورتن، مرمریت، گرانیت، سنگهای رسوبی و سنگهای مصنوعی دانست.

انواع سنگ های ساختمانی را اگر بشناسید به راحتی می توانید در پروسه ساخت و ساز از آن ها بهره بگیرید. شما اگر در فعالیت های ساختمان سازی مشغول نیستید اما قرار است به بازسازی منزل خود بپردازید بهتر است انواع سنگ های ساختمانی را بشناسید تا به کارفرما در جهت ایده پردازی کمک کنید. در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا انواع سنگ های ساختمانی را همراه با کاربرد های آن به شما معرفی کنیم پس با ما همراه شوید.

 

سنگ ساختمانی تراورتن

کاربرد سنگ تراورتن در ساختمان:

نمای جلو و پشت ساختمان

دیوارهای داخلی و همچنین خارجی بنا

کف پوش قسمت خارجی ساختمان

 

 

سنگ ساختمانی گرانیت

کاربرد گرانیت:

دیوارهای داخلی ساختمان

کف بخش های داخلی بنا +‌ پارکینگ (در مورد پارکینگ باید از سورت هایی که کمتر آهن دارند استفاده گردد)

پله های بخش داخلی

 

سنگ مرمریت

کاربرد سنگ مرمریت:

دیوارهای داخلی ساختمان

کف بخش های داخلی بنا (مثلا سنگ دهبید)

پله ها بخش داخلی ساختمان

 

ویژگی های یک سنگ مرغوب

میزان جذب آب

بافت سنگ

مقاومت سنگ

کانی های مضر

 

 

قیمت انواع سنگهای ساختمانی

قیمت انواع سنگهای ساختمانی بر اساس چند فاکتور تعیین میگردد. نوع – معدن و سورت سنگ، ابعاد و ضخامت سنگ – رنگ و طرح – فراوری های انجام شده بر روی سنگ شامل برش، ساب و رزین و … .

 



:: موضوعات مرتبط: سنگ ساختمانی , ,
:: برچسب‌ها: سنگ مرمر , سنگ مرمریت , سنگ گرانیت , سنگ ساختمانی , سنگ تزئینی ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

برای مدیریت هزینه خرید سنگ در ابتدا باید انتظارات مان از سنگ را مشخص کنیم، بنابراین با پاسخ دادن به سئوالات زیر، سطح توقعات و انتظارات، تعیین می گردد و با توجه به آن، نسبت به خرید سنگ ارزان و مناسب اقدام می نماییم.

  • سنگ مورد نظر در فضای داخلی و یا فضای بیرونی استفاده می شود؟
  • سنگ مورد نظر در معرض نور آفتاب قرار دارد یا خیر؟
  • سنگ مورد نظر در معرض رطوبت قرار دارد یا خیر؟
  • سنگ مورد نظر در معرض رفت و آمد و تردد زیاد هست یا کم؟
  • سنگ مورد نظر در معرض مواد اسیدی، شوینده، مواد آلاینده قرار دارد یا خیر؟
  • سنگ مورد نظر در مکانی قرار می گیرد که امکان سر خوردن وجود دارد یا خیر؟
  • سنگ مورد نظر در مکانی قرار م یگیرد که نور محیط کافی است یا خیر؟
  • سنگ مورد نظر در کف استفاده می شود یا بدنه؟

 

خرید سنگ تراورتن ارزان 

سنگ تراورتن نمونه دیگری از سنگ های تزئینی است که در دسته سنگ های آهکی متخلخل قرار گرفته است. از این سنگ عموماً برای نمای ساختمان، دیوارهای کف استخر و کف پوش کردن ساختمان استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید رنج قیمتی این محصول به شکلی است که شما برای سنگ فرش کردن کف حیاط و کف سالن پذیرایی می توانید محصولات متمایزی را در اختیار بگیرید. سنگ تراورتن را می توانید با تم های رنگی سفید عاجی، یا کاملاً سفید و کاراملی مشاهده کنید. هر چقدر سنگ خالص تر باشد تم رنگی آن روشن تر به تصویر کشیده می شود.

این سنگ ها جزو سنگ آهکی هستند، رنج های قیمتی متفاوت دارند و تم رنگی روشن تری دارند.

بازار سنگ‌های تراورتن در کشور دارای قیمت‌های متفاوت است، که بسته به درجه و کیفیت سنگ‌ها مشخص شده‌اند. هرچه سنگ دارای سطح صیقلی و سوراخ های یکنواخت‌تری باشد، کیفیت آن بهتر و در نتیجه قیمت بالاتری دارد. اگر سطح صیقل داده شده و با سیمان پر شده باشد، باید به کیفیت مواد پرکننده توجه ویژه شود.

  

سنگ ساختمانی قسمت عمده ای از هزینه های ساختمان را به خود اختصاص می دهد و خرید سنگ ارزان و با کیفیت می تواند کمک شایان توجهی به سازندگان نماید. برای مدیریت هزینه و خرید سنگ باید قبل از هر چیز بدانیم از سنگ مورد نظر چه انتظاری داریم و چه کاربردی خواهد داشت و انتظار ما از سنگ نصب شده در ساختمان چیست؟ زیرا هرچه قدر خاصیت و مزیت سنگ ها زیادتر باشد به مراتب قیمت بالاتری خواهند داشت.

در ادامه با انواع سنگ های ساختمانی و کاربرد آنها آشنا می شویم.

سنگ ساختمانی گرانیت

سنگ گرانیت از دانه های معدنی متوسط و درشت ساخته شده است و با استحکام بسیار بالایی در کنار یک دیگر قرار گرفته اند. این دانه ها به قدری درشت است که حتی با چشم غیر مسطح هم می توان این دانه ها را مشاهده کرد. تم رنگی این سنگ از صورتی روشن تا سفید است و روی آن عموماً رگ های تیره ای در زمینه روشن خود نمایی می کند. ظاهر کلی گرانیت کلاسیک شبیه ترکیب نمک و فلفل است. زیبایی سنگ های گرانیتی آن ها را به محصولی متمایز برای سنگ فرش کردن سطح اتاق پذیرایی تبدیل کرده است.

 

 

سنگ مرمر

سنگ مرمر به سنگی گفته می شود که بسیار درخشان باشد و قابلیت صیقلی پذیری آن بسیار بالا باشد تا حدی که شبیه آینه بتواند نور را منعکس کند. سنگ مرمر تم های رنگی بسیار متفاوت با طرح های بسیار متنوعی را از آن خود کرده است. از آنجایی که تنوع این سنگ بسیار زیاد است برای دکوراسیون پله، نمای داخلی، ستون ها و کف بسیار از آن استفاده می شود. از آنجایی که قدری قیمت سنگ مرمر گران است به عنوان سنگ فرش تزئیناتی از آن استفاده می شود. از سنگ مرمر سبز در ایران بیشتر برای امکان مذهبی استفاده می شود.

این سنگ صیقلی پذیریی بسیار بالا دارد، در دکوراسیون های لوکس استفاده می شود و تم ها و طرح های رنگی بسیار متفاوت دارد.

 

سنگ ساختمانی کوارتزیت

سنگ کوارتزیت به سنگی گفته می شود که در اثر دگرگونی ماسه سنگ و در اثر فشار گرمای بسیار زیاد در لابه لای زمین به وجود آمده باشد. عموماً این سنگ را با شکل های متفاوت و اشکال متنوع در بازار می توانید مشاهده کنید. ظاهر سنگ کوارتزیت شبیه مرمریت است اما مقاومت آن بسیار از این سنگ بیشتر است. از این سنگ برای نمای بیرونی، داخلی و کف پوش کردن و دیوار پوش کردن استفاده می شود. در برابر سرما، گرما و مواد اسیدی بسیار مقاوم است و به راحتی سائیده و فرسوده نمی شود.

 

سنگ ساختمانی مرمریت

سنگ مرمریت یکی از سنگ های محبوب در میان خریداران محسوب می شود. از این سنگ بیشتر در فضاهای بسته استفاده می شود زیرا اگر در مجاورت با آب و هوای بیرون از ساختمان قرار بگیرد به راحتی تغییر شکل می دهد و شکل ظاهری خود را از دست می دهد. شکستگی، ترک خوردن سنگ و تغییر رنگ دادن آن از مهم ترین پارامترهای است که در مجاورت با نور خورشید و باد و باران برای آن فراهم می شود. این سنگ در برابر حرارت و مواد اسیدی بسیار مقاوم است. این سنگ به دلیل آهکی بودن بسیار سریع آب را جذب می کند از همین رو برای استفاده سرویس حمام اصلاً انتخاب مناسبی نیست.

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: سنگ مرمر , سنگ مرمریت , سنگ گرانیت , سنگ ساختمانی , سنگ تزئینی ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 8 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد
 

مزایای سنگ کف نسبت با سایر مصالح به کار گرفته شده برای کف پوش کردن فضای داخلی ساختمان چیست؟ همان طور که می دانید کف پوش یکی از بیشترین ترددها را در طی گذر زمان در بر دارد. این بخش می تواند راه پله، فضای راه رو، پارکینگ و یا هر مسیر دیگری باشد. از همین رو از همین بسیار ویژه ای برخوردار است که برای این فضا از چه پارامتری بهره گرفته شود.

از مزایا و معایب کف پوش های سنگی، چوبی، پارکتی و یا سایر مصالح دیگر چه می دانید؟

هدف شما از کف پوش کردن زیبا تر شدن فضا یا کارآمدتر شدن آن بخش از ساختمان است.

در مقاله پیش رو با ما همراه شوید تا پیرامون مزایا و معایب هر یک به صورت مختصر مطالبی را با شما عزیزان در میان بگذاریم.

استفاده از سنگ به عنوان پوشش کف

 عموماً برای سنگ فرش کردن کف پوش های ساختمان از سنگ تراورتن، سنگ مرمریت، سنگ مرمر و سنگ گرانیت استفاده می شود. این سنگ ها علاوه بر قیمت مناسبی که دارند رنگ های روشن و زیبایی را برای جلوه دادن به فضا از آن خود کرده اند. ساب پذیرایی سنگ مرمریت بسیار بالا است اما تقریباً کف پوش کردن فضا با سنگ برای شما با رقم تمام شده بالا تری نسبت به سایر متریال رقم می خورد. اگر سنگ های مرغوب استفاده شود در برابر سرما، گرما، نور خورشید، باران های اسیدی و سایر عناصر طبیعی دیگر مقاوم است و به راحتی به آن آسیب وارد نمی شود.

ویژگی های سنگ

  • کف پوش های سنگی بسیار در برابر ضربات مقاوم هستند.
  • اگر سنگ به خوبی فرآوری شده باشد از لیز خوردن شما جلوگیری می کند.
  • هنگام راه رفتن روی سنگ سر و صدای زیادی احساس نمی شود.
  • قیمت سنگ قدری گران است از همین رو برای فضای کمی از آن استفاده می شود.
  • سنگ فرش کف قدری سنگین است از همین رو باید متخصصین این امر به نصب آن بپردازند.
  • سنگ های کف پوش در طی گذر زمان نسبت به سایر متریال های کف پوش آسیب کمتری می بینند.
  • سنگ های کف پوش به صورت مرمری، مرمریت، تراورتن و گرانیتی هستند.

 

استفاده از سرامیک به عنوان پوشش کف

سرامیک به صورت مصنوعی ساخته می شود و نسبت به سنگ ساختمانی قیمت تمام شده ارزان تری را به همراه دارد؛ اما از آنجایی که مقاومت کف پوش در اولویت اول قرار دارد باید بگویم به هیچ عنوان برای کف پوش کردن ساختمان مخصوص آشپزخانه که احتمال ضربه پذیری آن بیشتر است نباید از سرامیک استفاده شود. همچنین در طی گذر زمان مقاومت آن کم می شود و لغزندگی آن قدری خطر ساز است. از سوی دیگر درزهای سرامیک ممکن است در طی گذر زمان باز شود و جرم گرفتن آن خود پرسه ای را برای تمیز کاری می طلبد.

ویژگی های سرامیک

  • در برابر آب مقاوم است و برای سرویس بهداشتی محصولی ایده ال است.
  • باز شدن منافذ سبب ایجاد قارچ و جلبک می شود.
  • نصب سریع این محصول از مزیت های بارز آن به شمار می آید.
  • اگر در طی گذر زمان آسیب ببیند به راحتی می توان یکی از آن ها را تعویض کرد.
  • با استفاده از مواد شوینده به راحتی می توان آن ها را شست و مثل روز اول آن را درخشان کرد.
  • سرامیک برای مراکزی که فرآیند کار آن ها شیمیایی است ایده ال است.
  • از نفوذ مواد شیمیایی به سرامیک می توان با لعاب دادن آن جلوگیری کرد.
  • تم های رنگی بسیار گسترده ای دارد و با هر سبک سلیقه ای قابل تهیه است.

 

استفاده از چوب برای پوشش کف

استفاده کردن از چوب برای کف پوش کردن ساختمان به تازگی قدری مرسوم شده است و عموماً برای کف پوش کردن، دیوار پوش کردن و سقف زدن از چوب های فانتزی دکوری بسیاری استفاده می شود. به کارگیری چوب سبب می شود یک دکوراسیون لاکچری کلاسیک را برای شما به همراه دارد. نصب آسان و عایق کردن چوب قدری قیمت تمام شده آن را با نوسان همراه می کند. همچنین معایبی را این محصول برای شما به همراه دارد. در قدم اول می توانیم به ریسک آتش سوزی بالا اشاره کنیم سپس به هزینه تعمیر و تعویض بالای آن با همان تم رنگی گوشه چشمی داشته باشیم. از سوی دیگر صدا دار شدن چوب در گذر زمان سبب می شود گوش شما آزرده شود. به راحتی نم را به خود می گیرد و کیفیت اولیه خود را از دست می دهد.

ویژگی های چوب

  • محصولی ایده ال برای دکوراسیون های کلاسیک محسوب می شود.
  • سبب گرم تر جلوه دادن دکوراسیون داخلی شما می شود.
  • قیمت کف پوش چوبی قدری گران است اما برای چیدمان های لوکس بسیار از آن استقبال می شود.
  • جنس کف پوش چوبی شما به درختی که از آن استفاده می شود مربوط می شود.
  • در اثر رطوبت زیاد آسیب می بیند و سبب می شود خانه شما فرسوده جلوه کند.
  • در صورت آتش سوزی امکان گسترش آتش را افزایش می دهد.
  • برای دیوار پوش ها نیز می توان از چوب هم راستا با کف پوش بهره گرفت.

 

 

مقایسه کلی کف پوش ها

اگر بخواهیم در یک نگاه کلی به مقایسه بین چوب، سنگ و سرامیک بپردازیم می توانیم به کاربردی بودن سنگ در قدم اول اشاره داشته باشیم:

سنگ ها نسبت به سرامیک و چوب بسیار مقاوم تر هستند و به راحتی آب به آن ها نفوذ پیدا نمی کند. از سوی دیگر سنگ در سرما و گرما مقاوم است و برای سرویس بهداشتی، فضای بیرون ساختمان، فضای داخلی ساختمان و دیزاین کردن سالن ها و لابی های لوکس به راحتی می توان از آن بهره گرفت.

موردی که استفاده از سرامیک و چوب را قدری با تردید روبرو می کند عمر مصرف بسیار کوتاه آن است و در کوتاه ترین زمان ممکن نیاز به تعویض و رسیدگی به آن لازم می شود. در یک کلام می توانیم بگویم وفادارترین عنصری که برای کف پوش کردن ساختمان می توان از آن استفاده کرد سنگ است. امید است مطالب ارائه شده در راستای مقایسه بین سنگ کف، سرامیک و چوب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.



:: موضوعات مرتبط: مزیت استفاده از سنگ در کف نسبت به سرامیک و چوب , ,
:: برچسب‌ها: سنگ مرمر , سنگ مرمریت , سنگ گرانیت , سنگ ساختمانی , سنگ تزئینی ,
:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 1 فروردين 1397 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد